Homeopati

 

Homeopati kan behandla nästan alla symptom och sjukdomstillstånd, både akuta och kroniska problem.

Mest vanligt är att personer söker hjälp för kroniska sjukdomar/tillstånd som man trots flera års försök med olika behandlingar inte blivit av med; t.ex. hud besvär, ångest, allergier, mag-tarm åkommor, övre luftvägs infektioner etc.

Homeopati är en effektiv medicin, den är skonsam och utan biverkningar, om den  används som ordinerats. Homeopati hjälper miljontals människor, i alla åldrar, i stora delar av världen.

​

I Sverige är det tyvärr olagligt att behandla gravida kvinnor, och barn under 8 år med homeopati.

 

Behandlingen är individuell (‘skräddarsydd’) och kombinationen av en unik individs alla symptom bestämmer vilket homeopatiskt läkemedel som passar just den personen.

​

Detta är förklaringen till att 5 personer med till synes samma problem (t.ex.’magont’) kan bli hjälpta av 5 olika homeopatiska medel.

​

Genom att jämföra ‘bilden av symptom’ hos ett homeopat medel med en persons unika, individuella  symptom,  så behandlar din homeopat dig, som en individ, och inte som en sjukdom.

​

Hur tillverkas homeopatiska läkemedel?

Homeopatiska medel framställes av utspädda ämnen; från t.ex. växter, mineraler, eller animaliska produkter, som sedan är utspädda upprepade gånger och kraftigt skakade.

​

Allt eftersom denna standardiserade metod av utspädning och kraftiga skakningar fortsätter, så blir homeopat medlet starkare och starkare.

​

Detta är känt som ‘potentization’ och denna process är kännemärket på all homeopatisk medicin.

​

Är homeopatisk medicin säker/ofarlig?

Den extrema utspädningen som används i processen när man framställer homeopatiska medel gör att de inte är giftiga, och ett säkert val för alla åldrar, även gravida kvinnor, och under amningen. Detta betyder att den giftfria medicinen också är säker för miljön.

 

Hur fungerar homeopat medicinen?

Det finns för närvarande ingen enkel vetenskaplig förklaring till hur ‘potentiserade' homeopatiska medel fungerar. Men, precis som Aspirin användes som smärtstillande medel under årtionden, innan man förstod hur det fungerade, så  fortsätter homeopatiska medel att användas med framgång utan en definitiv förklaring av läke-processen.

 

Erfarenheterna av homeopatisk behandling av miljontals människor, och djur, i över 200 år,  har dokumenterats, och är övertygande bevis på att homeopatisk medicin är effektiv.

 

Vad kan behandlas med homeopati?

Homeopati kan effektivt behandla nästan alla hälso problem - från allergier, hudproblem till bältros - oavsett om ursprunget till ohälsan är fysiskt, mentalt eller emotionellt.

 

Ett väl valt homeopatiskt läkemedel kan producera dramatisk förbättring i akuta tillstånd (t.ex. virus infektioner och fysiska skador) genom att avsevärt minska intensiteten av symptomen, och tiden det tar för återhämtning.

 

Många vanliga problem hos barn, t.ex. blöjeksem, kolik, öron inflammationer, tandsprickning, svarar anmärkningsvärt väl till homeopati. Många kvinnor finner stor lättnad med hjälp av homeopatiska medel under graviditet, förlossning,  oregelbunden mens, PMS, och under klimakteriet.

 

Homeopatisk behandling kan vara speciellt användbar vid djupt sittande kroniska tillstånd som har utvecklats under en lång tid, och som ofta åtföljts av en allmän försämring av hälsan. Dessa inkluderar många välkända medicinska tillstånd, som sträcker sig från akne, ångest attacker, allergier, psoriasis, mag-besvär, (för att nämna några).

 

Även vad gäller långt framskridna stadier av patologi, där det kanske är omöjligt att bota, kan homeopati lindra eller minska allvarliga symptom, inklusive smärta, kräkningar, ångest och rädsla

​

​

​

​

​

​

​

​

Samuel Hahnemann

-Founder of Homeopathy-

​

På carin-roessler.com använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.        Dataskydd